Eu sunt Raw-Zilla și sunt aici din dragoste pentru mâncarea sănătoasă! Îți voi prepara orice-mi vei cere, dar nu uita, eu sunt raw-vegan și doar așa știu să gătesc. Cred că vei adora dulciurile făcute de mine,de fapt sunt sigur.

Comanda cu ridicare de la sediu. Poti intra in posesia produselor prin preluarea lor de la sediul nostru Strada Aristizza Romanescu 7, Craiova, in incinta Aliss Shopping Center Craiovita. Oferim livrarea GRATUITA pe raza Municipiului Craiova pentru comenzi ce depasesc suma de 50 LEI.

Beneficiile nucilor caju

Beneficiile nucilor caju

Dacă te afli printre persoanele care îndrăgesc preparatele raw vegane, probabil ști deja că în compoziția multor preparate se întâlnesc delicioasele nuci caju.

Acestea sunt extrem de nutritive și prezintă o mulțime de beneficii pentru organism.

Nucile caju au puține grăsimi, astfel că acestea pot fi introduse cu ușurință în meniul zilnic.

Nu conțin colesterol, în schimb, în compoziția acestora se găsesc grăsimi sănătoase care mențin vasele de sânge și ficatul în condiții bune.

De asemenea, grăsimile și fibrele din componenta nucilor de caju, ajută la accelerarea tranzitului intestinal și la îmbunătățirea digestiei.

Nucile, sau alunele de caju constituie o sursă importantă de Vitamina B1, aceasta având un rol important pentru sănătatea fizică și cea psihică.

Nucile Anacardium, cum erau numite în 1558, au fost menționate pentru prima dată de către francezul Andre Thevet.

Caju este un pom care se păstrează mereu verde, cu o înălțime de până la 15 metri, iar nucile caju fac parte din grupa fructelor uscate.

Sunt asemănătoare atât la formă cât și la culoare cu boabele de fasole.

Nucile sunt o sursă importantă de antioxidanți-compuși necesari pentru combaterea radicalilor liberi care cauzeaza stresul oxidativ.

Atunci când începem să mâncăm cât mai multe fructe și legume proaspete în organismul nostru se produc anumite schimbări.

O alimentație sănătoasă poate preveni multe dintre bolile secolului în care trăim.

Nu este important numărul de calorii pe care le consumați, ci nutrienții pe care organismul nostru ii absoarbe.

Pe lângă delicioasele nuci caju, în alimentația raw vegană, poți introduce de asemenea, alimente precum fructe proaspete, sau deshidratate, lapte și unt din nuci raw, alge marine, sirop de arțar și uleiuri presate la rece.

Se recomandă a fi evitate alimentele procesate, alcool-ul, ceaiul și cafeaua, uleiurile rafinate și sarea.

Produsele care se consumă în alimentația raw vegană, îmbunătățesc nivelul colesterolului și scade riscul apariției bolilor de inima.

Nucile de caju originare, au fost plantate pentru prima dată în Brazilia de Nord-Est, iar pe parcursul secolului al XVI-lea au fost importate în Mozambic și pe coasta Indiei, de către marinarii portughezi.

Din India, nuca de caju s-a răspândit în Asia de Sud-Est, până când a ajuns și în Africa.

Arborele de caju se dezvoltă cel mai bine în zonele tropicale și în anumite părți ale Indiei, Braziliei, Vietnamului, Tanzaniei, Nigeriei și Indoneziei.

Numele de caju provine din cuvântul portughez ‘’caju’’, a cărui semnificație este: nuc care se produce singur.

Consumul regulat de nuci, inclusiv a celor de caju, reduce apariția cancerului, în special în tractul digestiv.

Nucile de caju sunt de asemenea o sursă importantă de Vitamina K, benefică sistemului osos.

Funcționarea normală a creierului depinde de o producere stabilă de acizi grași. Nucile de caju sunt unele dintre alimentele vegetale, cele mai bogate în grăsimi.

Pe lângă numeroasele preparate în care întâlnim nuci de caju, acestea sunt întâlnite în aproximativ toate rețetele deserturilor raw vegane.

Dulciurile raw sunt potrivite pentru orice ocazie, în special pentru copii, aceștia le vor adora cu siguranță.